Bedankt voor je stem!

POWERPLAY week #12

I Don't Wanna Go Home
Oliver Heldens

Op zijn eigen label Heldeep verscheen een paar weken geleden deze nieuwe hit van Oliver Heldens. Momenteel is deze track wereldwijd een hit aan het worden en gaat menig voetje van de vloer op deze single. In Nederland is hij al lange tijd wereldberoemd, en ook internationaal is Oliver hard aan het doorgroeien naar de status van een superster DJ.

Deze week vind in Miami weer de Winter Music Conference plaats en dat betekent voor hem een week lang optreden, netwerken en interviews geven. In dezelfde week vliegt hij ook nog richting Zuid-Amerika voor shows in Sao Paulo (Brazilie), Matinez (Argentinie) en Santiago (Chili).

De rest van zijn tijd is hij bezig met produceren, en dat levert geweldige nieuwe tunes op. Oliver Heldens levert wat dat betreft de ene hit na de andere. Eind 2016 was dat nog met de hit ‘Good Life’ i.s.m. Ida Corr.

De recente productie ‘I Don’t Wanna Go Home’ is Oliver op zijn best, en wat ons betreft een mooie voorbode van een fijne zomer.

Sieb Kroeske // LAYZER

POWERPLAY week #11

Waterfall
Stargate ft. P!nk & Sia

Het Noorse duo Stargate (Tor Erik Hermansen & Mikkel Eriksen) werkt sinds 1997 samen en heeft zich op hun nieuwste single release ‘Waterfall’ verzekerd van de medewerking van twee grote wereldsterren, namelijk P!nk en Sia.

Deze samenwerking lijkt uniek en bijzonder maar wanneer je weet dat het duo Stargate al eerder samenwerkte met onder andere Selena Gomez, Katy Perry, Shakira, Rihanna en Beyonce, dan lijkt het minder knap. Ze zijn verantwoordelijk voor een enorme hoeveelheid hitproducties voor een onnoemelijk aantal wereldsterren.

Je moet wel van goede huize komen om en succesvol te zijn en je de medewerking te verzekeren van deze sterren. De nieuwe single ‘Waterfall’ is een productie van het duo zelf i.s.m. Diplo. Alles bij elkaar dus een sterrenproductie.

Sieb Kroeske // LAYZER

POWERPLAY week #10

Another Night
Mike Williams ft Matluck

In vrij korte tijd is Mike Willemse a.k.a. Mike Williams van lokale club DJ aan het uitgroeien naar een DJ van wereldformaat.

Vanaf 2015 brengt Mike regelmatig singles uit w.o. ‘Konnichiwa’ (2015), ‘Candy’ (2015), Sweet & Sour’ (2016), ‘Groovy George’ ft. Justin Mylo (2016), ‘I want you’ ft. Tiësto (2016), ‘Take me down’ (2016), ‘Bambini’ (2017), en nu zijn nieuwste release ‘Another night’ ft. Matluck.

Door de support van Tiësto krijgt Mike de kans om het wereldpodium te betreden en met de release van ‘I want you’ in 2016 en de support en samenwerking van Tiesto, lukt dit dus.

Zijn nieuwste release ‘Another night’ is een samenwerking met Matluck.

Sieb Kroeske // LAYZER

POWERPLAY week #9

You're Mine (DJ Antonio & Astero Remix)
Raving George ft. Oscar And The Wolf

De remix door DJ Antonio & Astero werd 10 februari voor het eerst gepost en leverde direct veel reacties op.

Maar we gaan terug naar 2015 toen werd de basis gelegd voor ‘You’re mine’. Max Colombie, frontman van Oscar and the Wolf, en Charlotte De Witte, alias Raving George, kennen elkaar al langer en delen dezelfde manager. Dus was een samenwerking zeker niet onlogisch. De Gentse Charlotte de Witte draait in clubs en op dancefestivals, en ze heeft een eigen radioshow bij Studio Brussel. Inmiddels heeft de track naast de originele versie van “You’re mine”, en een #1 positie in de Belgische Ultra Top 30 in 2015 achter de rug, exact 2 jaar geleden. Ook heeft de single al enkele remix versies meegemaakt, maar de remix van Dj Antonio samen met Astero, lijkt nu de definitieve doorbraak van deze clubhit te gaan veroorzaken. DJ Antonio and Astero hebben extra rhythmic toegevoegd met gitaar riffs.

In 2015 heeft Charlotte de Witte besloten haar pseudoniem Raving George laten vallen en is ze sindsdien ook niet meer actief als Techno DJ onder dat pseudoniem.

Sieb Kroeske // LAYZER

POWERPLAY week #8

It Ain't Me
Kygo ft. Selena Gomez

Met 6 grote hits in korte tijd: ‘Firestone’ (2014), ‘Stole the show’ (2015), ‘Here for you’ (2015), Stay’ (2015), ‘Raging’ (2016) en ‘Carry me’ (2016) is helder te stellen dat we te maken hebben met een supertalent. De Noorse DJ/producer Kygo is daarmee ook niet weg te denken in de huidige EDM landschap.

Grote inspiratiebron voor Kygo is Avicii, en dat zorgde ervoor dat hij in 2013 om een remix maakte van ‘I see fire’, hetgeen hem direct veel aandacht opleverde , w.o. aanbiedingen van Avicii en Coldplay voor remixen. De remix ‘Younger’ van Seinabo Sey werd in Noorwegen in 2014 zijn eerste (remix)hit.

Sindsdien is het hard gegaan. Nu is zijn nieuwste release beschikbaar en nog wel een samenwerking met Selena Gomez: ‘It ain’t me’. Dat deze track populair is bewijst de lancering van de video die in enkele dagen tijd meer dan 5 miljoen views opleverde.

Sieb Kroeske // LAYZER