Bedankt voor je stem!

Hot Release WK32

Hot Releases – Week 32

Vanaf deze week vind je hier onze selectie van de nummers die het internet opschudden, of waarvan wij denken dat zij een hitpotentie hebben. Deze week met tracks van onder andere Gryffin, Tom Martin en Dimitri Vegas & Like Mike, aangevuld met fantastische remixes van What So Not, Lash en Medasin.

Burak Yeter x Ryan Riback – GO 2.0

Burak Yeter heeft het slim bekeken. Vorig jaar bracht hij namelijk het origineel van GO uit, maar deze track werd maar mondjesmaat opgepikt. In de tweede versie van het nummer, heeft hij samengewerkt met Ryan Riback, verantwoordelijk voor de remix van de monsterhit ‘Call On Me’ van Starley.

Inmiddels weten wij dankzij het succes van ‘Tuesday’ wat Burak in zijn mars heeft. Wij verwachten dan ook dat de verfrissende GO 2.0 de potentie heeft om de hitlijsten te betreden. Dat dat inmiddels ook gebeurd met de een notering in de Tipparade van de Top 40, is geen verrassing.

Era Istrefi ft. Felix Snow – Redrum (What So Not Remix)

De keuze om Redrum te laten remixen door de Australische What So Not is een gouden greep. What So Not is een DJ-project van producer Chris Emerson, die ook wel bekend staat als Emoh Instead. Het project werd samen met Harley Streten opgericht, beter bekend als Flume.

Als commentaar op de remix zegt hij op zijn SoundCloud page: “Een paar maanden geleden vroeg mijn vriend Era Istrefi om een plaat te produceren. Ik vond de gitaar stukjes en vocale melodie te gek. Ik begon direct te werken aan een aantal toevoegingen in de track, zoals nieuwe akkoorden en vocal stukjes. En de drop kwam eigenlijk tot stand toen ik mijn vriend sampelde die op zijn iPhone ‘Nah Nah-Nah Nah Nah’ zong.” Hij vervolgt: “Ik weet niet of dit op de Europese radio werkt, maar Era en ik vonden het gewoon te gek om te maken.”

Daar zijn wij het dus volledig mee eens.

Charlie Puth – Attention (Lash Remix)

Momenteel zijn er vier remixes van Charlie Puth’s ‘Attention’ uitgebracht, onder andere van HUGEL, Oliver Heldens en Bingo Players. Maar de remix die er echt positief uitspringt is die van de Italiaanse Lash.

Charlie heeft met het origineel onze attentie al langer te pakken, maar na de release van deze zomerse remix onze onverdeelde aandacht. Het knappe van deze remix is namelijk dat het bijna lijkt alsof je naar het origineel luistert, wat zorgt voor een easy listening touch.

Gryffin ft. Sinead Harnett – Love In Ruins

De gouden stem van de Londense Sinead Harnett ontrafelt een verhaal over een verloren liefde. Door de golvende elektronische opbouw geeft ‘Love In Ruins’ een gevoel van nostalgie, en creëert Gryffin door het gebruik robuuste gitaar rifjes en elektronische akkoordprogressies een geweldige emotionele atmosfeer.

Een track die je in eerste instantie zou onderschatten door de makkelijke beats en honingzoete ondertonen. Maar des te fijner klinkt ‘Love In Ruins’ als je het een paar keer luistert.

DJ Khalid ft. Rihanna & Bryson Tiller – Wild Thoughts (Medasin Remix)

Was het origineel al sexy, Medasin doet er in zijn remix van Wild Thoughts nog een schepje bovenop. De chillwave beats passen perfect bij de vocals van Rihanna en Bryson Tiller. Toch is het bij deze twist van Medasin even luisteren in welk hokje je dit het beste kunt stoppen. Het is geen Future Bass, geen Trap en geen Indie Dance. Eerder een combinatie van deze drie. En juist dat maakt deze remix zo spannend.

Tom Martin ft. Isabel Usher – Think About You

Meet Isabel Usher. Deze 18 jarige singer-songwriter uit Assen stuurde een muziekdemo op naar Universal, en daar waren ze zo enthousiast over haar stem dat zij vervolgens werd gekoppeld aan verschillende artiesten. Waaronder Tom Martin.

Zij heeft ook meegeschreven aan dit nummer. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar eerder dit jaar bezocht Isabel het concert van Drake in Amsterdam, precies op de avond waarop de Canadese artiest niet kwam opdagen. Zou ‘Think About You’ daar wat mee te maken hebben?

Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta & Kiiara – Complicated

Als je het hebt over ‘Pour another drink, I don’t wanna think’, dan kan onze dag al niet meer stuk. Een easy listening radio liedje met een prima future bass drop, zoals we die al kennen van The Chainsmokers. Dimitri Vegas & Like Mike zijn vooral bekend geworden vanwege de stevige EDM, maar produceren de laatste tijd ook steeds vaker ongecompliceerde nummers die de juisten noten raken. Voeg daar de ijzersterke Kiiara aan toe en je weet dat je een hit in handen hebt.

Teddy Beats ft. Sharon Desiree – Lost Boy

Mocht je Teddy Beats willen vinden op Google: succes! Je komt in eerste instantie namelijk een overvloed van schattige teddy beertjes tegen. De Amerikaanse DJ/Producer komt uit de stal van Armin van Buuren en released tracks op het sublabel van Armada, The Bearded Man.

Zijn stijl laat zich kenmerken door een fijne beat met de zorgeloze vibes van de Caraïben. Dat hoor je ook duidelijk terug in deze release. Of het zo bedoeld is weten wij niet: Sharon Desiree zingt namelijk over Peter Pan en Kapitein Haak. Ja, dat is even wennen, maar het werkt voor dit liedje erg goed.