Bedankt voor je stem!

Nieuws

Hot Release – WK33

Iedere week vind je hier onze selectie van de releases die het internet opschudden, of waarvan wij denken dat zij een hitpotentie hebben. Deze week met tracks van onder andere Alex Adair, Avicii, Becky Hill en de (nu nog) onbekende Nuschi & Maia Wright.

Brasstracks ft. VanJess – Favorite

De muziekblogs krijgen er geen genoeg van: Brasstracks. Dat klinkt als een genre, maar zijn in werkelijkheid producers uit Brooklyn. Eerder werkten zij al met Chance the Rapper, die een GRAMMY won voor ‘No Winning’.

In hun nieuwe release ‘Favorite’ werken zij samen met het Nigeriaans-Amerikaanse duo VanJess. In dit nummer zweven de vocalen van de dames over het pulsende kick drum ritme, de luchtige synths en jazzy trompetten.

Over de samenwerking met Brasstracks zegt VanJess: “Het ging allemaal heel natuurlijk en easy. We namen de song op in een kleine studio die alleen twee microfoons had en een kleine kamer om aan het nummer te schrijven. Om eerlijk te zijn, dat was ook alles wat wij nodig hadden. De song ‘Favorite’ voelt echt als een sexy zomer nummer.”

Alex Adair – Casual

Ongedwongen laidback. Zo zou je de sound van de Britse Alex Adair het beste kunnen omschrijven. In 2014 veroverde hij vele harten met ‘Make Me Feel Better’ en bereikte hij met deze track een nummer 2 notering in de UK Dance chart.

Met zijn nieuwe release ‘Casual’ is hij hard op weg naar zijn volgende zomer hit, want de catchy melodie trekt vanaf de eerste seconde de aandacht. Deze zomerse flirt van Alex Adair is ideaal voor een laidback zomerdag.

Stefflon Don ft. French Montana – Hurtin’ Me

Stefflon Don is de artiestennaam van Stefanie Allen, een Brits-Nederlandse rapper en zangeres. Ze brak in 2016 door vanwege haar samenwerking met Cho in de track ‘Popalik’. Daarna ging het hard met haar solocarrière, want eind 2016 bracht ze haar ‘Real Thing’ mixtape uit.

In ‘Hurtin’ Me’ werkt ze samen met French Montana, die momenteel nog in de hitlijsten staat met ‘Unforgettable’. Met deze track ontstijgt zij de UK-scene en wordt zij goed ontvangen in Noord-Amerika. En omdat wij dit nummer te gek vinden, geven wij Stefflon Don deze week extra aandacht.

Becky Hill – Unpredictable

De ster van de Britse singer/songwriter Becky Hill blijft stijgen. Ze is bekend geworden dankzij de Britse versie van The Voice. Tot nu toe is zij ook de enige die een nummer 1 hit heeft gescoord in de UK. Zij deed dat samen met Oliver Heldens, waarin zij het vocale gedeelte van ‘Gecko (Overdrive)’ voor haar rekening nam.

Eerder dit jaar bracht ze het nummer ‘Rude Love’ uit, een opmaat voor de release van haar aangekondigde Eko EP. Een van de tracks die op het EP komt, is ‘Unpredictable’.

Becky over haar single: “Ik heb ‘Unpredictable’ oorspronkelijk niet voor mijzelf geschreven, maar ik ben er toch verliefd op geworden. Het gaat namelijk over hoop houden, in een tijd dat ik weinig hoop had. Het is overigens ook een van de meest uptempo nummers die ik onder mijn eigen naam heb uitgebracht. Ik heb er al meerdere keren op gedanst!”

http://www.highsnobiety.com/2017/08/09/becky-hill/

Nuschi ft. Maia Wright – With You

Meet Nuschi. Een verrassende naam in de #NewMusicFriday playlist van Spotify. Hoewel er nog niet zoveel bekend is over deze nieuwe artiest, zegt Nuschi op Facebook ontzettend blij te zijn met de support van Spotify en de ondersteuning van Knight Vision uit L.A.

In de track hoor je ook de knappe jonge Zweedse Maia Wright. En wij kunnen je vertellen, haar stem is nog indrukwekkender. Deze week hoor je Nuschi & Maia Wright extra vaak terug met ‘With You’  als Hot Release.

DOLF & DJ Soda – If I Die

Nadat zijn debuutsingle ‘Fuck It All Up’ eind 2016 met veel lof werd ontvangen, heeft DOLF afgelopen vrijdag zijn nieuwe EP ‘Nighttime’ gereleased. DOLF is een project van de man die je misschien beter kent als FeestDJRuud. Na 1250 shows in clubs en de grootste festivals, had hij voor zijn gevoel het hoogtepunt bereikt.

If I Die’ is de opvallendste track van zijn EP, waarin hij samenwerkt met de Koreaanse DJ Soda. Laat je niet misleiden door haar naam, want met bijna 2 miljoen followers op Instagram is ze razend populair. Een track om in de gaten te houden, want het kan zomaar eens een grote radio hit worden.

Avicii ft. Rita Ora – Lonely Together

Hoewel Avicii enige tijd geleden aankondigde voor altijd te stoppen als artiest en producer, zijn wij erg blij dat hij weer terug is. ‘Lonely Together’ is een van de zes singles op zijn nieuwe EP AVĪCI (01), waarin hij onder andere samenwerkt met AlunaGeorge en Sandro Cavazza.

De Zweedse producer was zijn fans overigens al een tijdje aan het teasen met kleine audiostukjes. Nog voor de track uitkwam, zei Rita Ora op social media “Thank you @avicii for having me on this amazing journey with you. It’s my summer anthem!”

Välkommen tillbaka Avicii!

Marshmello ft. Khalid – Silence

In clubs en op festivals draait Marshmello vaak snoeiharde EDM, maar hoe anders is zijn nieuwe single ‘Silence’? Hij werkt namelijk samen met de heetste soul zanger van dit moment: Khalid.

Het debuutalbum van Khalid, American Teen, wordt door magazine Rolling Stone inmiddels gerankt in 2017’s 50 Best Albums So Far. Zet hem samen in de studio met een producer die jaarlijks goed is voor $21 miljoen per jaar, en de kans is groot dat er iets moois in zit. Boeiende talenten, die een even boeiende plaat hebben gemaakt.

Steve Void & Syence – We Won’t Leave You

Steve Void gaat lekker. De ster van de Nederlandse DJ/Producer blijft stijgen. In 2015 kreeg hij support en erkenning voor de sterke remix van The Weekend’s ‘Can’t Feel My Face’, goed voor 7 miljoen plays op SoundCloud. Hij trok die lijn succesvol door met remixes van ‘Shades Of Grey’ en ‘Beat The Sunrise’.

Hierna joinde hij Matoma, Cheat Codes en Steve James tijdens hun US-tour en maakte hij tussendoor samen met de Britse Alex Adair de track ‘Burnin’. Qua tracks pakt Steve dit jaar stevig door, met meerdere releases op EPIC Amsterdam, een imprint van Sony. Zijn single ‘Rooms’ tikte in juli al na 7 dagen de 300.000 streams aan.

Zijn meest recente release is ‘We Won’t Leave You’, waarin hij samenwerkt met Syence, een duo uit San Francisco. Over de track zegt Steve: “Het is aan de jongere generatie om stand te houden en de wereld te laten zien dat wij deze gekte niet door laten gaan. Er is geen ruimte meer voor stereotypering en racisme. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Een sterke boodschap die prima past bij deze sterke productie.

Hot Release overzicht

Wil je weten welke tracks voorgaande weken het internet op zijn kop hebben gezet? Check het hier!