Bedankt voor je stem!

Sven Langeveld @ Layzer: Moodsession #3

De Haarlemmer Sven Langeveld is opgegroeid met piano, klassiek en jazz. Op jonge leeftijd creƫerde hij hiermee een prima basis en een fijn gevoel voor muziek.

En ja, als je een fijn gevoel voor muziek hebt, sta je ook binnen no-time achter de knoppen tijdens feestjes van vrienden. Hij draaide met vinyl, cd’s en is later ook gaan produceren.

De sets van Sven laten zich kenmerken door de melodie die de boventoon voert, aangevuld met stuwende ritmische platen.

img_8623

“Het moet je oppakken, meenemen en een verhaal vertellen”, aldus Sven. Club Stalker in Haarlem gaf hem een podium als resident en zo was hij ook te zien (en horen) op de vele afters en illegale feestjes. Zo kwam hij in contact met Familiar Forest en Stickygreen.

Dankzij Stickygreen speelde hij op Magneet festival, Kleurenblind festival, Chigago Social Club in Amsterdam en had hij zijn eerste release party midden op het station in Haarlem.

De huidige dagen spendeert hij veel in de studio met als resultaat een back to back liveset met zijn broertje op de afgelopen Familiar Forest Festival. Hiermee is de basis gelegd voor alles wat nog komen gaat.

Bradbee heeft Sven uitgenodigd voor een guestmix die je vanavond hoort tussen 21:00u en 23:00u. Op zijn SoundCloud kun je al eerdere sets van Sven Langeveld luisteren, maar Moodsession 3 ‘Dark Melodies’ check je vanavond natuurlijk via LAYZER.